Veelgestelde vragen


Hoe maak ik mijn eigen online collectebus aan?

Dat kan op twee manieren:

  • Via je Facebook account. Je plaatst nog niets op Facebook, maar alleen je inloggegevens en profielfoto worden van Facebook gebruikt. Dit is de snelste methode.
  • Je kunt je ook registreren via je e-mailadres. Je kiest vervolgens zelf een wachtwoord en profielfoto.

 

Hoe vinden mensen die willen doneren mijn online collectebus?

Op de website https://vso.digicollect.nl/ zie je rechtsboven een zoekveld ‘Zoek een collectant’. Door hier (een deel van) de naam van een collectant te typen vind je zijn of haar online collectebus.

 

Hoe kan ik mijn online collectebus onder de aandacht brengen?

Op de pagina van je eigen online collectebus zie je een aantal iconen. Deze zijn bedoeld om uw online collectebus te kunnen delen. Achtereenvolgens zie je: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, WhatsApp, E-mail.

Zeker WhatsApp is een nieuwe manier om te delen, bijvoorbeeld in allerlei groepsgesprekken waar je deelnemer in bent. Delen via WhatsApp doe je door je online collectebus via de browser van je mobiele telefoon op te zoeken.

 

Hoe zet ik mijn Online Collectebus op mijn mobiele telefoon?

Je gaat allereerst naar de browser van je mobiele telefoon. Welke browser je hebt, hangt van je mobiele telefoon en/of instellingen af (bij een iPhone is dit bijvoorbeeld Safari en bij een Samsung vaak Google Chrome). In je browser zoek je jouw eigen collectebus op via https://vso.digicollect.nl/. Als je jouw eigen collectebus hebt gevonden kun je het adres in je browser kopiëren of opslaan als favoriet. Zo heb je jouw eigen Online Collectebus altijd bij de hand.

 

Waarom kom ik bij het doneren transactiekosten tegen?

Dit zijn de kosten van een geldtransactie. Door hierin bij te dragen (het vinkje aan te laten staan) vergroot je de opbrengst voor VSO.

 

Hoe kan ik donateurs persoonlijk bedanken?

Donateurs ontvangen een geautomatiseerde bedankmail van ons. Maar natuurlijk is het leuk om de donateur ook even persoonlijk op je Facebook/LinkedIn/Twitter pagina of Whatsapp groep te bedanken. De kans is groot dat andere vrienden en familieleden het voorbeeld volgen.